Palvelemme tänään 12.12.2018 klo 09-20

Halkeilevat sormenpäät
Päätäit - ehkäisy ja hoito

Intiimituotteet

Löydät laajan valikoiman intiimituotteita verkkokaupastamme. Voit etsiä useista eri luokista haluamaasi tuotetta ja ostaa sen suoraan kotiisi. Voit myös tilata haluamasi tuotteen apteekkiimme ja hakea tuotteet itse.

Hiivasienitulehdus

Emättimen hiivasienitulehdus on yleinen vaiva sukukypsällä naisella. Sen aiheuttaja on lähes aina Candida albicans-hiivasieni. Hiivasienitulehduksen oireita ovat limakalvojen kutina ja kirvely, sekä tavallista runsaampi kokkareinen, vaalea ja hajuton valkovuoto.

Hiivasienitulehdukselle voivat altistaa esimerkiksi antibioottikuurit, raskaus, ehkäisypillerien käyttö, liian tiukat vaatteet tai hengittämättömät kuukautissuojat. Ennaltaehkäisyyn on mahdollista käyttää apteekista saatavia paikallisia maitohappobakteereita, jotka tukevat emättimen oikeaa bakteeritasapainoa.

Jos hiivasienitulehdus on diagnosoitu aiemmin lääkärissä, 16-60-vuotias voi jatkossa huoletta hoitaa uutta tulehdusta apteekin itsehoitovalmisteilla. Apteekista löytyy puikkoja ja voiteita, sekä nykyään myös suun kautta nautittavia kapseleita, jotka ovat yhtä tehokkaita kuin reseptillä saatavat valmisteet. Kysy lisää apteekkihenkilökunnaltamme.

Emättimen bakteeritasapainon häiriö

Emättimen bakteeritasapainon häiriötä kutsutaan bakteerivaginoosiksi. Tällöin emättimen limakalvoa puolustavat maitohappobakteerit korvautuvat haitallisilla bakteereilla, ja bakteerien määrä kasvaa moninkertaiseksi. Oireena tästä on yleisimmin pahanhajuinen, hieman harmahtava valkovuoto, johon voi liittyä kutinaa.

Oireileva bakteerivaginoosi hoidetaan usein reseptilääkkeillä, mutta lieviin oireisiin, sekä ennaltaehkäisyyn voi käyttää ilman reseptiä saatavia emättimeen tarkoitettuja valmisteita. Vaihtoehtoina on maitohappobakteerivalmisteet tai C-vitamiinivalmiste, jotka laskevat emättimen pH:ta ja näin tuhoavat haitallisia bakteereita.

Peräpukamat

Peräpukamat ovat peräaukon laskimolaajentumia, jotka voivat olla peräaukon ulkoisia tai sisäisiä. Niihin liittyvät vaivat ovat yleisiä, ja yleensä itsestään parantuvia, mutta uusiutuvat usein.

Peräpukamien tyypillinen oire on verenvuoto, jolloin kirkasta verta tulee ulostamisen yhteydessä tai paperiin pyyhkiessä. Jos veri ei ole kirkasta, tai verenvuoto on runsasta, on aina syytä mennä lääkäriin. Kipu ei myöskään ole tyypillinen peräpukaman oire, joten kipeytyneet peräpukamat tulee näyttää lääkärille.

Peräpukamia voidaan parhaiten ehkäistä välttämällä voimakkaan ponnistuksen tarvetta ulostaessa. Siksi onkin tärkeää huolehtia liikunnasta, tarpeeksi kuitupitoisesta ravinnosta sekä riittävästä nesteen saannista. Apteekista löytyy myös valmisteita, jotka lisäävät nestettä ulosteeseen ja pitävät näin ulostemassan pehmeänä.

Oireettomia peräpukamia ei tarvitse hoitaa. Jos pukamat oireilevat, hyvästä hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Lisäksi apteekista löytyy peräpukamavoidetta ja puikkoja, jotka vähentävät kutinaa, ehkäisevät tulehdusta ja supistavat laajentuneita verisuonia.

Estrogeenivalmisteet

Ikääntyminen ja hormonaaliset muutokset, kuten vaihdevuodet, imetys ja ehkäisypillereiden käyttö, voivat aiheuttaa emättimen limakalvojen ohenemista ja kuivumista. Tämä aiheuttaa kirvelyä ja arkuutta, etenkin yhdynnän aikana. Tällöin henkilökohtainen hygienia on tärkeää, mutta liian useita pesuja, ja saippuan käyttöä tulee välttää. Apteekista löytyy intiimialueelle tarkoitettuja hajustamattomia pesunesteitä, joiden pH on intiimialueelle sopiva, hieman hapan.

Vaivaa voi myös hoitaa myös kosteuttavilla emätintableteilla tai geelillä, tai vaihdevuosien jälkeiseen hoitoon tarkoitetuilla hormonivalmisteilla. Lisäksi yhdynnän aikana on suositeltavaa käyttää liukuvoidetta.

Intiimihyllymme valikoimasta löytyy myös paljon muita valmisteita, kysy vain rohkeasti henkilökunnalta.

Linkkejä:

M T K T P L S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31