CREON 10 000 enterokapseli, kova 100 kpl

Lääke
22,58 €
Tuotetta on varastossa (Toimitusaika on 2–5 arkipäivää)

Tietoa tuotteesta

Pakkauksen koko 1 × 100kpl
Lääkemuoto enterokapseli, kova
Tuotenumero (VNR) 073224
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

VIATRIS

Markkinoija

Viatris Oy

Creon sisältää pankreatiini-nimistä entsyymiä. Pankreatiini auttaa ruoansulatuksessa. Entsyymit ovat peräisin sian haimasta. Creon-valmisteen pienet rakeet vapauttavat pankreatiinia hitaasti suoleen (mikrorakeet).Annostelu:

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin lääkäri on määrännyt.
Käyttämääsi annosta mitataan lipaasiyksikköinä. Lipaasi on yksi haimaentsyymeistä. Eri Creon-vahvuudet sisältävät eri määrän lipaasia.
Niele kapselit kokonaisina. Älä murskaa tai pureskele kapseleita.


Käyttötarkoitus:

Creon on tarkoitettu lapsille ja aikuisille, joiden haima ei eritä riittävästi entsyymejä.
Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on oireita, jotka voivat aiheutua haimaentsyymien riittämättömästä erityksestä, koska voi olla tarpeen suorittaa kokeita oireiden selvittämiseksi.


Yleiset haittavaikutukset:

Vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, ilmavaivat, ripuli
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta


Raskaus ja imetys:

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Hän päättää, voitko käyttää Creon-valmistetta ja millä annoksella.
Creon-valmistetta voidaan käyttää imetyksen aikana.


Huomioitavaa:

Creon-valmisteessa olevat entsyymit sulattavat ruokaa sen kulkiessa suoliston läpi. Creon tulisi ottaa aterian tai välipalan yhteydessä tai sen jälkeen. Näin entsyymit pääsevät sekoittumaan ruokaan.
Jos kapseleiden nieleminen on hankalaa, avaa kapselit varovasti ja sekoita rakeet pieneen määrään pehmeää hapanta ruokaa tai sekoita ne happamaan nesteeseen. Niele seos välittömästi murskaamatta tai pureskelematta, ja juo hieman vettä tai mehua.
Älä käytä Creon-valmistetta, jos olet allerginen siasta peräisin oleville valmisteille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.Tutustu huolella pakkausselosteeseen.