KALCIPOS-D purutabletti 500 mg/10 mikrog 90 kpl

Lääke
14,91 €
Tuotetta on varastossa (Toimitusaika on 2–5 arkipäivää)

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 500 mg/10 mikrog
Pakkauksen koko 1 × 90kpl
Lääkemuoto purutabletti
Tuotenumero (VNR) 037001
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

VIATRIS

Markkinoija

Viatris Oy

Kalcipos-D sisältää kalsiumia ja D3-vitamiinia, joita molempia tarvitaan luuston kehityksessä. D3-vitamiini säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa sekä toimii luuston kalsiumtasapainon säätelijänä.Annostelu:

Tabletti pureskellaan tai annetaan liueta suussa.
Suositeltu annos D-vitamiinin ja kalsiumin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon iäkkäille on 1 purutabletti kerran päivässä.
Osteoporoosihoidon tukena käytettäessä lääkettä otetaan lääkärin antaman ohjeen mukaan.
Kalcipos-D-valmistetta ei ole tarkoitettu lapsille.


Käyttötarkoitus:

Kalcipos-D-tabletteja käytetään iäkkäiden henkilöiden kalsiumin ja D3-vitamiinin puutosten ehkäisyyn ja hoitoon sekä tukihoitona osteoporoosissa, kun potilaalla on kalsiumin ja D3-vitamiinin puutteen riski.


Yleiset haittavaikutukset:

Lääkkeellä ei ole mainittu yleisiä haittavaikutuksia. Lisää harvinaisempia haittavaikutuksia pakkausselosteessa.


Raskaus ja imetys:

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Päivittäinen kalsiumin saanti raskauden aikana ei saa ylittää 1500 mg:aa eikä D3-vitamiinin saanti 15 mikrogrammaa (600 IU). Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää kalsium- ja D-vitamiinipuutteen hoitoon raskauden aikana.
Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää imetyksen aikana. Kalsium ja D3-vitamiini erittyvät äidinmaitoon, mikä tulee ottaa huomioon annettaessa lapselle D-vitamiinilisää.


Huomioitavaa:

Oksaalihappo (pinaatissa ja raparperissa) ja fytiinihappo (kokojyväviljassa) voivat vaikuttaa valmisteen tehoon. Jos olet syönyt runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävää ruokaa, odota vähintään 2 tuntia ennen kuin otat Kalcipos-D-valmistetta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.Tutustu huolella pakkausselosteeseen.